encabezado

 

 

 

 

Auriculopuntura

 

o

Auriculoteràpia

 

sobrepeso

 

 

La auriculopuntura o auriculoteràpia, és la tècnica en la qual és punturen zones o punts reflexos de l'orella per al tractament de malalties. Ja el llibre Neijing (500-300 anys a.c.) parla que l'energia dels 12 meridians juntament als seus col·laterals, pugen fins al cervell i les seves ramificacions arriben a l'orella. Existeixen escrits d'aquesta tècnica en aquest mateix llibre i en altres documents escrits en dinasties posteriors.

 

Pel que la acupuntura tradicional xinesa, des de sempre ha considerat el pavelló auditiu, en estret contacte amb els meridians o canals energètics del cos humà pel que constitueix un "tot orgànic".

 

Quan el cos està sa, els seus eixos metabòlics estan en equilibri i l'orella presenta un aspecte normal. Però és fàcil veure que quan existeix algun desequilibri, aquest es vegi reflectit en l'orella en forma d'escates, enrogiment, etc. i sempre a la zona que reflecteix l'òrgan o la víscera afectada. Pel que actuant sobre aquest punt, es pot arribar a reequilibrar el canal o eix metabòlic alterat.

 

Existeixen diverses formes d'actuar sobre el punt. Amb llavors de plantes xineses, amb agulles del mateix tipus que s'utilitzen en l'acupuntura, encara que en ocasions poden variar la grandària, amb agulles en forma de "xinxeta" o amb "boletes" imantades.

 

La auriculopuntura és un tractament molt eficaç i normalment s'utilitza com a complement a l'acupuntura. Rares vegades s'utilitza com a únic procediment.

 

 

 

celulitis

 

 

Ja en els nostres temps, l'any 1950, el Dr. Paul Nogier relaciona els diferents punts del pavelló auricular com a zones reflexes del cos i realitza el primer mapa topogràfic de l'orella, on es pot observar la imatge d'un fetus en posició invertida i la "curiosa" relació d'aquests punts amb les diferents parts del cos projectat.

 

També va desenvolupar una tècnica, que encara que s'assembla a la xinesa, es diferencia notablement en alguns aspectes.

 

 

 

Acupuntura en Rubí

 

 

 

Copyright (c) 2020. Acupuntura Rubí - Artur López Sans. C/ Sant Jaume 28, 1er 1a. - Rubí - 08191. All Rights Reserved.