encabezado

 

Moxibustió

 

Moxa

 

moxi

 

 

 

La Moxibustió, també anomenada en alguns països Termogenoteràpia, és una tècnica que forma part de la medicina tradicional xinesa i es basa a escalfar els punts d'acupuntura corresponents amb la finalitat d'estimular el flux de Qi (energia vital) i/o el Xue (sang).

 

S'utilitza l'arrel de la planta artemisa vulgaris, envellida i premsada fins que adopta la forma de cigar o de pur, al que se li dóna el nom de Moxa.

També es presenta en forma de cons o en pols perquè el propi practicant, la pugui modelar al seu gust o necessitats.

 

El motiu del seu ús és el d'administrar calor (yang) a través dels punts per tractar problemes relacionats amb el dèficit del mateix. I s'utilitza precisament aquesta planta, l'artemisa, ja que té la condició de generar calor, i és l'ideal ja que ho aporta de forma suau i constant. No succeiria el mateix si escalféssim el punt d'acupuntura o l'agulla inserida en ell, amb un altre mitjà com podria ser un encenedor o un cigarret convencional.

 

Alguns historiadors, indiquen que la moxibustió va aparèixer abans que l'acupuntura però que les formes de moxa que coneixem, són de després de l'any 200 a.c.

 

En aquest tipus de tractament, s'utilitzen dues tècniques ben diferenciades.

 

Moxibustió directa. Es tracta de col·locar sobre el punt a tractar, un con de moxa o un cilindre d'1-1,5 cm. Al que se li ha afegit una base adhesiva perquè se subjecti bé i està dissenyada perquè no cremi directament la pell, només que deixi passar la calor, la qual cosa proporciona una agradable sensació de calor que penetra a través de la pell.

 

Moxibustió indirecta. En aquest cas, es col·loquen els cons o els cilindres en l'extremitat de l'agulla d'acupuntura que prèviament s'inserit en el punt, d'aquesta manera la calor va directament al punt a tractar a través de l'agulla.

 

Una altra forma d'utilitzar la Moxa és, utilitzar la que té dimensions i forma de pur i anar passant-la per la zona a tractar i a una distància de la pell que sigui prou com perquè arribi la calor sense produir cap cremada ni malestar.

 

 

Acupuntura a Rubí

 

 

 

Copyright (c) 2020. Acupuntura Rubí - Artur López Sans. C/ Sant Jaume 28, 1er 1a. - Rubí - 08191. All Rights Reserved.