encabezado

 

Massatge

 

Tui Na

 

 

 

mastu

 

 

 

El massatge Tui Na, és una especialitat de la medicina xinesa tradicional i que utilitza el massatge com a tècnica terapèutica.

La traducció literal significa “Estrènyer i empènyer” encara que abans de la dinastia Ming, es deia Anmo. Encara existeixen diversos llocs en la Xina que es manté aquest terme.

 

Sobre l'any 600 a.c. va formar part de la Universitat Mèdica Imperial fins a la dinastia Qing, que va ser retirada al costat de la resta de les tècniques pertanyents a la cultura del país. No va ser fins a la revolució xinesa, que van ser rescatades i incloses a les actuals universitats de medicina tradicional.

 

El Tui Na no només actua sobre els músculs, tendons i articulacions, sinó que també equilibra la ment i els òrgans ja que treballa sobre la mateixa teoria que l'acupuntura, equilibrant el moviment del Qi (energia vital) a través dels meridians.

 

Existeixen mètodes específics de massatge orientats a revitalitzar l'energia decaiguda i uns altres que van més encaminats al reajusti múscul-esquelètic i lligamentós en els trastorns articulars i neuràlgies.

 

Pel que el Tui Na, relaxa els músculs i articulacions, activant la circulació energètica i de la sang. Millora la funcionalitat dels òrgans i equilibra les emocions.

 

 

Acupuntura a Rubí

 

 

 

Copyright (c) 2020. Acupuntura Rubí - Artur López Sans. C/ Sant Jaume 28, 1er 1a. - Rubí - 08191. All Rights Reserved.