encabezado

 

Tractament

 

amb

Ventoses

 

 

 

vento

 

 

 

Les ventoses ja s'utilitzaven antigament com un instrument quirúrgic, també les nostres àvies les utilitzaven per combatre refredats i altres afectacions. De fet, en nombrosos llocs del món ja s'utilitzava. Galeno i Hipòcrates van apostar pels seus beneficis. També la medicina àrab l'utilitza des de fa milers d'anys. A Europa es va començar a utilitzar al segle XIX.

 

La medicina tradicional xinesa, la utilitza des de fa més de 2000 anys, i hi ha dades escrites en llibres de la dinastia Jin (265-420) explicant la seva utilització per aconseguir mobilitzar els estancaments de Xue (sang) i de Qi (energia vital).

 

També s'utilitza per expulsar agents perversos com són el vent, la humitat i el fred que ha penetrat a l'interior. I tot això ho realitza a través del buit que s'origina a l'interior de la ventosa quan s'aplica sobre la zona afectada. Si no es disposa de ventoses, es poden utilitzar tasses o gots. A aquesta tècnica, els anglesos li diuen “cupping” que ve de “cup” (tassa). Per aquest motiu en alguns llocs se li diu “la tècnica de les tasses xineses”.

 

Inicialment, els xinesos utilitzaven una espècie de gots realitzats amb la canya de bambú, encara que en l'actualitat s'utilitza unes ventoses de cristall o plàstic a les quals se'ls produeix el buit gràcies a una petita bomba manual d'aspiració. Evidentment aquest mètode és més ràpid, segur i net sense perdre efectivitat.

 

L'aplicació més comuna és la de deixar la ventosa uns 10-15 minuts sobre la zona i després retirar-la. Però segons les necessitats, també es poden posar i llevar ràpidament, girar i fins i tot, fer-les lliscar sobre la zona com seria en el cas del tractament de la cel·lulitis.

 

A través d'aquesta tècnica s'obtenen els següents resultats;

Activació del Xue (sang) i del Qi (energia vital). Eliminació d'agents patògens com el fred, humitat i vent. Efecte “revulsiu” doncs crea una momentània inflamació externa que combat a una interna. Efecte analgèsic local. Millora els tendons i les defenses. Crea una hiperèmia local (augment de la irrigació sanguínia) alhora que obté un efecte relaxant muscular.

 

 

Acupuntura a Rubí

 

 

 

Copyright (c) 2020. Acupuntura Rubí - Artur López Sans. C/ Sant Jaume 28, 1er 1a. - Rubí - 08191. All Rights Reserved.